TEHNILISE KALJURONIMISVÕISTLUSE JUHEND

EESMÄRK
Tehnilise kiiruse viimistlemine.

VÕISTLUSTE AEG JA KOHT
Võistlused toimuvad 25. - 27. mail 2001. a. Viljandis Karula veskil. Registreerimine 25. mail. Põhivõistlus on 26. mail algusega kell 8.00 (esimese paari stardiaeg). Hilinejad saavad loa startida nimekirja lõpus. Kui on palju võistlejaid, jätkatakse järgmisel päeval.
27. mail toimub traditsiooniline lisaüritus "Väike klemmironimine".

KORRALDUS JA KOHTUNIKUD
Võistluste korraldus on kollektiivne, st. võistlejad on paarikaupa üksteisele kohtunikuks. Nad fikseerivad vead, mis hiljem vastava tabeli abil arvestatakse lisaajana. Lõppaegade arvestuse jaoks moodustatakse kohtunike kogu, kuhu on kaasatud üks esindaja igast klubist. Vajaduse korral tuleb trassikohtunikel valmis olla selgitusteks.
Võistlused on köiskondadele (2 inimest köiskonnas). Paaride strdijärjekord loositakse. Samuti loositakse paarist esimesena trassilemineja.

OSAVÕTJAD
Osa võivad võtta need, kellel on vajalikud tehnilised oskused ja varustus. Osavõtja sugu ei määratleta. Teistkordselt (teise kaaslasega) startida ei saa.

LÄBIVIIMINE JA ARVESTUSSÜSTEEM
Võistlused toimuvad ühes etapis. Köiskond läbib etteantud raja aja peale, eksimused arvestatakse ajalise kaotusena. Trassi kirjelduse ja nõuete tabeli saab paar koos stardinumbriga. Trassi eelnevalt läbida pole lubatud. Vigade arvestamise tabeliga saab tutvuda alates stardijärjekorra avalikustamisest.
Kohtunikud fikseerivad kontrollkaardile ainult vea kirjelduse. Karistusajad arvutab kohtunike kogu. Arvesse läheb mõõdetud ja arvutatud trassi läbimise aeg.
Kontrollaega pole.

REGISTREERIMINE
Osavõtjad registreeruvad põhivõistlusele 25. mail. Hilinejaid lubatakse startida kõige lõpus ja registreeruda saab ka 26. mail (hilinejad).
Trassi läbimise tasu - 25 krooni köiskond.
Meeldetuletus: kuna on vaja maksta ka veski üüri eest, siis korjatakse see raha kokku kõigi ronimislaagris viibinute käest.

GARANTIID
Võistlejad garanteerivad, et nende tehniline tase vastab trassi ohutule läbimisele. Suuremal osal trassil kohtuniku julgestus puudub.

AUTASUSTAMINE
Osavõtjaid autasustatakse diplomitega ja võitjaid väikese meenega.

TRASSI SPETSIIFIKA
Ohutuse nõuetele vastavalt on trass seatud selliselt, et klemmide vahele mahuks ka mõni nn. kindlam tugipunkt (konks, "sarv" vms). See seab trassile teatud kohapiirangud.

EELDATAVAD VAJALIKUD TEHNILISED OSKUSED
Jaama loomine põhiköiejupist/spetslindist ja kuni kolmest klemmist.
Julgestuse organiseerimine.
Klemmipanek.
Karabiinpiduri organiseerimine (kahekordsele köiele).
Laskumise organiseerimine.
Viimasena laskumine.

VAJAMINEV VARUSTUS
Vähemalt 40 m põhiköis. Põhiköie jupp või vastaval tasemel spetslindid. Klemmid (stopperid, heksid, eksentrikud, frendid, plommid, silindrid jt.).Vöösüsteemid koos kahe enesejulgestusotsaga ja vastava arvu karabiinidega. 2 jaamakarabiini. Muhvita karabiine ja pikendusi (vahepunktidele). 1 kaheksa või laskumisplaat. 1 haarav. 3 muhviga karabiini krabiinpiduri jaoks. Klemmikonks. Julgestuskindad.

VÄIKE KLEMMIRONIMINE
27. mail toimub traditsiooniline "Väike klemmironimine". Registreerimine 27. mail, starditasu - 10 krooni. Seekord läbitakse trass üksikult ja kohtuniku julgestuses. Võistlejal peab olema 40 m põhiköis ja klemmikonks ning karabiinid ning 7 pikendust. Klemmikomplekti saab võistleja kohtunikult. Ülesandeks on panna trassile 7 klemmi aja peale ning köis sealt läbi.
Finiš on siis, kui võistleja on päral ja on tõmmanud oma köie läbi klemmide enda juurde (köieots käes). Vigade arvestamine käib ühtse vigade tabeli järgi. Võistleja peab klemmid ise välja võtma. Nõuded on samad, mis põhitrassilgi.
"Väikese klemmironimise" trassi saab teada pool tundi enne starti. Täpne stardiaeg määratakse peale põhivõistluse lõppu.

KOGEMUSED
Kohapeal saab tutvuda kokkuvõttega eelmiste aastate võistlustest: eksimuste analüüs, võistluste nn. arengulugu ja spetsiifilised eesmärgid.

Mai 2001
Juhendi koostas Heili Hani

Tagasi